Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/193762/prodoc.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/193762/prodoc.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284 Videokonferens eller resa? - Videokonferens

Videokonferens eller resa?

Den frågan är det många som ställer sig. Tiden är förbi då videosystemen både var dyra och otympliga, och ratade av just dessa skäl. Fler och fler företag och organisationer har istället låtit videokonferens bli en del av resepolicyn.
Det handlar sällan om att totalt bannlysa all form av resande, utan mer om att agera ifrågasättande – behövs verkligen just den här resan? Ett möte IRL kommer såklart aldrig att ersättas av möten på skärm, men att skapa en bra mix av de två kan vara eftersträvansvärt. Åtminstone värt att tänka på?

Förutom de uppenbara skälen – att minskat resande sparar på miljön – så bidrar även videomöten till en produktivare arbetsmiljö. Möjligheten att hålla möte med både Tyskland och London på en förmiddag och ändå kunna gå hem från jobbet i tid är faktiskt med och bidrar till en mindre stressad och mer produktiv medarbetare.

En annan som upptäckt fördelarna med videokonferens är Maria Wetterstrand, fristående grön politisk debattör och skribent, tidigare språkrör för Miljöpartiet de Gröna. Läs hennes tankar kring videokonferens här:

http://www.mariawetterstrand.se/artiklar/videokonferens-eller-resor-9337931

Publicerad i Nyheter