Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/193762/prodoc.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/193762/prodoc.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284 Riksbyggen valde Prodocs videolösning - Videokonferens

Riksbyggen valde Prodocs videolösning

Prodoc har sålt en videolösning med totalt 60 videosystem till Riksbyggen.

Lösningen omfattar totalt 60 videosystem på 50 olika platser i landet, webbklienter och dynamisk anslutning av mobila enheter. Det stora uppdraget innebär ett genombrott för Prodocs nya affärsområde för videolösningar.

– Det här är vad vi behöver, med hög kvalitet och till ett vettigt pris. Systemet har också bra anslutningsmöjligheter för mobiler och det är viktigt eftersom fler och fler av våra medarbetare frågar efter det, säger Amir Chizari, drift- och infrastrukturchef på Riksbyggen.

För Riksbyggen, med 2500 anställda och 330 kontor i hela Sverige, är videokonferens en viktig komponent i ambitionen att integrera och effektivisera arbetet och att möjliggöra möten mellan anställda oavsett var de befinner sig geografiskt. Utöver de cirka 60 videorummen kommer alla medarbetare även att få access till systemet via mobila enheter och en klient på datorn.

Videolösningen, baserad på produkter från LifeSize, kommer att bli en av de största i Sverige. Den bygger på den senaste tekniken inom videokonferenssystem, med bland annat enkel anslutning av mobila enheter, dynamiska konferensrum, streaming och möjlighet att spara inspelningar för senare bruk, till exempel internutbildningar. Videosamarbetet sträcker sig över en fyraårsperiod. Riksbyggen och Prodoc har sedan tidigare även ett samarbete kring managed print services.

– Riksbyggen är en geografiskt spridd organisation och ett skolexempel på hur en flexibel videolösning kan skapa effektivitet och bättre tillgång till intern kompetens. I grunden handlar det om att skapa konkurrensfördelar och utvecklas i sin kärnaffär säger Daniel Söderberg, business area manager på Prodoc.

Affären med Riksbyggen är också den hittills största nordiska affären för LifeSize och förstärker trenden i Norden, där LifeSize tar andelar på en hårt konkurrensutsatt marknad och samtidigt visade rekordresultat under Q1 2014.

Läs mer om affären i Computer Sweden

Kontakt:
Daniel Söderberg, Business Area Manager, Prodoc
Telefon: 076-548 06 78
E-post: dsg@prodoc.se

Publicerad i Nyheter